Bel voor meer informatie: 0527-261103

Of mail naar: info@combativearts.nl

Reviews

 

 

Geef uw mening over onze school!!

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

School of Combative Arts
Average rating:  
 3 reviews
by henk vegt on School of Combative Arts
something special

Altijd al iets bijzonders willen trainen dat een welkome aanvulling op je budo is? Neem dan een keer een les bij Jaap-Jan de Lange. Hij is naast Kenpo leraar ook Kyusho leraar. Kyusho is de praktische toepassing van accupuntuurpunten in de krijgskunst. Het is bijzonder effectief en efficient. Daarnaast leer je veel van het menselijk lichaam. Jaap Jan is een bijzonder hartelijk mens die je passievol meeneemt op reis. Zijn lessen kenmerken zich door veel variatie. Kortom to feel is to believe. Ik kan het een ieder van harte aanbevelen en beschouw Kyusho als een kadootje van het leven.

by Jennish on School of Combative Arts
Kyusho

Ik was al een tijdje op zoek naar een leuke en effectieve vechtsport. Iets waarbij ik op een makkelijke manier, zonder al teveel te hoeven nadenken en met weinig kracht, een tegenstander binnen een paar seconden kan uitschakelen. 
 
Na lang zoeken zag ik per toeval een demonstratie van Kyusho-Jitsu. Ik kwam in contact met Jaap-Jan en heb zo mijn eerste les Kyusho gehad. Het was totaal anders dan ik had verwacht. De effectiviteit van de drukpunten zijn erg intens en zelfs ik, als tenger vrouwtje zonder enige kracht in mijn armen,  had binnen no time een forse man op de grond en onder controle en dat maar met één goede grip op 2 drukpunten. Ik was zo onder de indruk dat ik meteen besloot me in te schrijven. 
 
Na een tijdje leerde ik niet alleen de martiale kant van Kyusho kennen maar ook de helende kant. Jaap-Jan is ook gespecialiseerd in healings doormiddel van drukpunten, iets wat wij ook van hem leren. We leren iemand bij te brengen na een mentale knock-out, het hart weer te laten kloppen bij een stilstand en ook de longen weer open te zetten bij het stoppen van de ademhaling of bij benauwdheid zoals met een astma aanval. Hoofdpijn, duizeligheid, misselijkheid en rugpijn zijn een paar van de vele voorbeelden die ook aan bod komen. 
Daarnaast krijg ik van Jaa- Jan na de les ook regelmatig een healing op mijn rug, waar ik erg veel last van heb, die helpen mij zeer! 
 
Kyusho is daarnaast heel erg goed te combineren met een eigen vechtsport. De drukpunten kunnen supergoed gecombineerd worden met de technieken vanuit een andere Martial Art.
 
Kyusho is de leer van de drukpunten en een prachtige sport! Iets waar ik ontzettend veel profijt van heb!
 

by Suzan on School of Combative Arts
Gewoon Doen!

Vanwege fysieke omstandigheden kon ik al geruime tijd mijn eigen vechtsport niet beoefenen. Bij ‘toeval’ kwam Jaap Jan om de hoek met de vechtsporten! die hij geeft!
Ik ken Jaap Jan via het werk en ineens herkende ik hem tijdens een gaaf filmpje met Kyusho.
Inmiddels train ik al geruime tijd Kyusho bij hem.

Ik was meteen laaiend enthousiast over Kyusho, dat gaf mij weer energie in de tijd dat ik die niet had. En JJ gaf mij het vertrouwen dat ik dit op den duur meer eigen zou gaan maken en zei dat het dan nog interessanter en leuker zou gaan worden, naast het feit dat het een zeer effectieve sport is met ook heel mooie healings.

Vervolgens deed ik een keer een les Kenpo mee en ook dat was een nieuwe uitdaging. Een technische vechtsport, realistisch en effectief. Eerst maar eens de basis goed leren te beheersen, dan verder uitbouwen waardoor het steeds leuker wordt.
Bij Kyusho is dat zeker het geval, dat voelt echt goed en wordt inderdaad steeds gaver!

Door de manier van lesgeven door JJ, de sfeer in de groepen, zowel bij Kyusho als Kenpo, beide mooie sporten, maakt dat ik uitkijk naar elke training.

Wil jij ook serieus bezig zijn met de vechtsport op een leuke manier, dan zou ik zeggen kom een keer meetrainen!